ROLLUIKEN

Veiligheid, bescherming en warmte.

Rolluiken geven je een veilig en beschermd gevoel!

Ze verhogen aanzienlijk het comfort van de gebruiker.

 

Rolluiken bieden zowel thermische als akoestische isolatie.
In de zomer houden ze de zon en bijgevolg de warmte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen.
Ze verminderen ook gevoelig straat – en omgevingslawaai.
Daarnaast bieden ze extra privacy en geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid.
Rolluiken verlengen de tijd nodig om in een woning binnen te dringen aanzienlijk.
Ten slotte kunnen ze kamers compleet verduisteren, ideaal voor langslapers.

Een grote diversiteit aan kleuren en afwerkingmogelijkheden zorgen ervoor dat de rolluiken kunnen worden aangepast aan elke architectuur en passen in elk interieur.

Een doordachte keuze voor een beter woongenot

Opvallend onopvallend
 
Alle types van rolluiken kunnen uitgevoerd worden met een lintbediening of een motor die eventueel met afstandsbediening kan bediend worden.
De rolluikkast kan voorzien worden van een speciaal ontworpen verluchting.

Argumenten die spelen in het voordeel van rolluiken.

     1. Beveiliging tegen inbraak en vandalisme
     2. Belangrijke energiebesparing tijdens de winter
     3. Aangename temperatuur in de woning tijdens de zomer
     4. Bescherming van uw interieur en uw privacy


Steeds meer mensen kiezen voor elektrische bediening.

Met een afstandbediening en tijdklok is het mogelijk uw rolluiken op afstand te openen en te sluiten. Ideaal!

Om de veiligheid nóg meer te verhogen, kunt u kiezen voor een anti-optilbeveiliging. De lamellen schieten dan ‘op slot’ wanneer geprobeerd wordt het rolluik omhoog te tillen

Types rolluiken

In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen..

Opbouwrolluiken.

De afwerking kan volledig worden afgestemd op deze van de ramen. Ideaal bij nieuwbouw of renovatie. De kast is goed geïsoleerd en kan eventueel voorzien worden van ventilatierooster(s).

MR opbouwrolluiken behoren tot de meest performante rolluiken op de markt en zijn al volledig klaar voor de toekomst. De rolluikkasten zijn maximaal geïsoleerd, het systeem sluit naadloos aan op raam- of deurprofielen en biedt enkele esthetische troeven aan.

Bij een opbouwrolluik worden raam en rolluikkast als één geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raam- of deurprofielen bevestigd wat resulteert in een naadloze aansluiting op uw buitenschrijnwerk. Hierdoor wordt tocht tot een minimum herleid en past dit type van rolluik het beste bij het principe van luchtdicht bouwen.

Naast de standaardlijn opbouwrolluiken waarbij de binnenplaat makkelijk afneembaar is en de isolatie simpel uit te nemen, is er ook een variant met geïntegreerd ventilatierooster. Bij beide kunnen onderhouds- en herstellingswerken zeer gemakkelijk en snel uitgevoerd worden. MR is de ontwikkelaar en enige fabrikant van dit unieke concept.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.

Zoals de naam al aangeeft, worden voorzetrolluiken op de gevel voor het raam geplaatst. Een installatie in de dagopening is eveneens mogelijk, maar dan beperk je deels het zicht door de raam en is er minder lichtinval.

Via een lint, koord, automatische veeras of stang kunnen voorzetrolluiken manueel bediend worden. Tegenwoordig worden de meeste rolluiken echter van een buismotor voorzien. MR kiest hier voor slimme motoren die standaard voorzien zijn van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. Het aansturen van de motor gebeurt door een schakelaar, maar u kan ook kiezen voor optimaal comfort met een draadloze bediening.

Waarom MR rolluiken?

Naast onze uitstekende service kunnen wij onze rolluiken tegen scherpe prijzen aanbieden. De rede hiervan is omdat wij zelf de rolluiken montage-klaar maken in onze werkplaats. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van tussenpersonen.

Onze diensten:

 - Herstellen van rolluiken inbouw en opbouw
- Oprollers en linten vervangen
- Motors herstellen of vervangen
- Blad/pantser herstellen of vervangen
- Bestaande rolluiken elektrisch maken

Afwerking op maat.

Alle MR Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende types lamellen die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn.
De kleur van de kast, de geleiders en de onderlat zijn verkrijgbaar in de RAL-kleur van uw raam. Zo kan je jouw rolluik perfect afstemmen op jouw buitenschrijnwerk.
Deze vele afwerkingsmogelijkheden maken dat er in ons aanbod altijd wel een rolluik is dat naadloos past bij jouw woning.

Voordelen MR Rolluiken

  • Inbraakwerend
  • Zonwerend
  • Vochtwerend
  • Privacy
  • Isolerend
  • Geluidwerend

 

TOP