Zonwering

Windvaste Screens

Met de juiste zonwering creëer je op elk moment het ideale klimaat op je terras of in je woning.

Screens | Zonwering screens

   
   
Iedereen is het over eens dat daglicht gezond is.
Daarom wordt er bij het ontwerp van nieuwe woningen veel aandacht besteed aan de juiste inplanting van ramen en deuren. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim wordt van gebruikt gemaakt, zorgt ze ook voor een verlaagd energieverbruik, want ze is een natuurlijke bron van warmte. Zo kan er in het tussenseizoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten bespaard worden.

Maar tijdens de zomermaanden wordt de zon soms ook als oncomfortabel beschouwt. De zon kan dan niet alleen voor oververhitting zorgen maar kan ook verkleuring van het interieur tot gevolg hebben.

Vaak hebben zonnestralen ook een negatieve invloed op de scherpte van TV en PC schermen. Al deze storende eigenschappen van de zon zijn echter zeer eenvoudig te counteren, door de installatie van een oprolbare buitenzonwering.

Tijdens de wintermaanden is de zon een gratis bron van energie.
Maar spijtig genoeg is de zon de zomer niet altijd die bondgenoot. Omdat de woningen tegenwoordig beter en beter geïsoleerd worden kan de warmte moeilijk buiten, enkele dagen zonnig, warm weer zorgt al snel voor een broeikast effect.Deze oververhitting is nochtans makkelijk te vermijden door het installeren van een oprolbare buitenzonwering.

Bediening van het screen


Het screen kan handmatig bediend worden door een koord of bandbediening, maar natuurlijk kan het screen ook voorzien worden van een elektrische bediening. Vaak wordt er ook gekozen voor de draadloze bediening met een zon- en windautomaat.
Deze regelt de zonwering met de screens automatisch. Bij harde wind of regen rolt het screen naar binnen en als de zon schijnt, rolt het screen naar buiten. Dit gebeurt naar gelang de instelling van de aangesloten zon- en windautomaat.

Screens | Zonwering screens


Een screen is een verticale vorm van zonwering en is om meer dan één reden een praktisch mooie oplossing voor hinderlijk zonlicht. Met de zonwering screens van MR kozijnen kunt u, naast het zonlicht te weren, tegelijkertijd van het zonlicht blijven genieten.

Niet alleen filteren zonwering screens het zonlicht voor 85%, het screen doek zorgt er voor dat u wel naar buiten kunt blijven kijken. Het is dus een ideale methode om de zon te weren.

 

Mogelijkheden van de zonwering screens


Naast de gewone screens, kunt u bij MR kozijnen ook kiezen voor een windvast screen en zelfs een insectenwerend screen; de ritsscreen. De ritsscreen of zipscreen heeft geen kieren meer tussen de geleider en het screen doek. Het doek van de ritsscreen is over de gehele hoogte geritst in de screen geleiders.

Daardoor is het ritsscreen windvast op iedere hoogte. Deze ritsscreen is dus multifunctioneel; Het screen is zowel windvast als insectenwerend!
Met de ruime doekkeuze van de screens bepaalt u zelf de sfeer, lichtdoorlating en de zonwering van het screen.

TOP